top of page

OVER FOTOGRAFIEVOORGOED 2024

Fotografie voor Goed steunt met de verkoop van fotoprints goede doelen, maar promoot ook Nederlands fotografie-talent. Deze keer zamelen we geld in voor Save the Children – 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Zij hebben één doel: onomkeerbare verandering voor én met kinderen creëren. Lees meer over de organisatie op www.savethechildren.nl

 

Deze actie duurt van 1 februari t/m 31 maart 2024.

Alle fotoprints kosten €125,- incl. verzendkosten binnen Nederland en worden door onze partner, fine art print specialist Fotolab Kiekie, giclée geprint op Hahnemühle FineArt Pearl papier, formaat 30 cm aan de lange zijde, zonder witrand. Alle fotoprints worden ongesigneerd geleverd, zonder certificaat, en zijn beschikbaar in onbeperkte oplage, zolang de actie loopt. 

Opbrengst

Van iedere verkochte fotoprint gaat de volledige opbrengst naar het goede doel. Dit komt neer op €65 tot €90 per foto, afhankelijk van de vergoeding voor de fotograaf. Dit kan per foto verschillen – dat bepaalt de fotograaf zelf. Sommige fotografen doneren hun foto, anderen vragen een minimale vergoeding.

Zo steun je met de aanschaf van een prachtige fotoprint van een Nederlandse fotograaf de organisatie Save the Children en hun belangrijke humanitaire werk, maar support je tegelijkertijd Nederlands fotografie–talent.

Fotolab Kiekie

Alle fotoprints worden geprint en verzonden door onze partner Fotolab Kiekie, een Hahnemühle Certified Studio for Fine Art Printing in Amsterdam.

Verzendingen

Wij verzenden de fotoprints binnen Europa voor een standaard tarief en binnen Nederland zelfs zonder verzendkosten. Wij verzenden niet buiten Europa.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

De fotoprints worden elke twee weken, aan het begin en in het midden van de maand, in één partij geprint & verzonden. Je ontvangt een email wanneer je bestelling verzonden is of kan worden afgehaald.

Deelname

De Fotografie voor Goed 2024 collectie is met zorg samengesteld uit een mix van bekende namen en opkomend talent. Deelname is alleen op uitnodiging.

 

Je kan je wel altijd voor toekomstige deelname aanmelden – stuur een mail naar info@fotografievoorgoed.nl t.a.v. Caspar Claasen. Het maakt niet uit of je een beginnende of al langer actieve fotograaf bent, maar je moet wel professioneel met fotografie bezig zijn. Je krijgt alleen bericht bij uitnodiging voor deelname. Dat kan ook een jaar later zijn, bij een toekomstige actie.

Sponsoring

Heeft jouw bedrijf interesse om Fotografie voor Goed en Save the Children te helpen door middel van sponsoring? Super! Neem dan contact op met Caspar Claasen via info@fotografievoorgoed.nl. 

  • Instagram

Volg Fotografie voor Goed op Instagram

Ontstaan

In de lente van 2022 heeft de actie Fotografie voor Oekraïne €97.545 opgehaald voor Giro555. Deze actie was een initiatief van Caspar Claasen, in samenwerking met Fotolab Kiekie. Maar er zijn helaas vaker conflicten of natuurrampen waarbij de hulp net zo hard nodig is. Daarom werd Fotografie voor Oekraïne omgedoopt tot Fotografie voor Goed. Met het idee dat we onder deze naam een actie kunnen opstarten wanneer dat erom vraagt.


In 2023 werd, onder de huidige naam Fotografie voor Goed, €51.188 ingezameld voor Giro555 t.b.v. de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

 

Missie
Fotografie voor Goed steunt met de verkoop van fotoprints goede doelen. Daarbij promoten we Nederlands fotografie-talent. Fotografen, en andere kustenaars, wordt vaak gevraagd om prestaties zonder vergoeding – de exposure zou dan genoeg moeten zijn. Maar zo kan talent niet groeien. Vandaar dat wij ook de deelnemende fotografen een vergoeding bieden. Zodat Fotografie voor Goed niet alleen een platform is voor goede doelen, maar ook voor fotografie–talent.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze plannen.​

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

​​

Over Fotografie voor Oekraïne en Fotografie voor Goed is meerdere malen gepubliceerd, online en offline, onder anderen in:

Het Parool

Trouw

De Volkskrant

LINDA.

VPRO Gids

Vogue

Pf Magazine

Focus magazine

Nh nieuws

NoordHollands Dagblad

Leeuwarder Courant

Kiekiekrant

Fotografie voor Goed kan natuurlijk alle vormen van publicatie goed gebruiken. Voor vragen of suggesties over publicaties, neem contact op met Caspar Claasen via info@fotografievoorgoed.nl

bottom of page